Skomponuj własne menu

Zachęcamy Państwa do stworzenia własnego menu.

W celu ułatwienia wyboru proponujemy:

Mięsa

  • filet z kurczaka faszerowany bazylią i pomidorem
  • filet z kurczaka z pomidorem suszonym zapiekany serem pleśniowym
  • filet z kurczaka z sosem borowikowym
  • indyk w sosie kurkowym
  • indyk z mozarellą i pomidorem suszonym (roladka)
  • kurczak pieczony po staropolsku
  • kotlet de volaille
  • szaszłyk drobiowy
  • roladka cielęca w sosie grzybowym
  • cielęcina duszona w kalwadosie
  • cielęcina w sosie borowikowym
  • cordon blue
  • sznycel cielęcy
  • kaczka w sosie pomarańczowo-jabłkowym
  • filet z kaczki w sosie winno-śliwkowym
  • udko z kaczki w sosie cebulowo-grzybowym
  • udko z kaczki w sosie porzeczkowym
  • schab ze śliwką / morelą
  • schab po sztygarsku
  • pieczeń wieprzowa
  • sztufada (karczek)
  • kotlet po szwajcarsku (z masłem i serem)
  • kotlet po parysku
  • schab z nadzieniem pieczarkowo-kaparowym
  • szaszłyki wieprzowe
  • schab w sosie czosnkowym
  • karczek po węgiersku
  • schab po myśliwsku
  • medaliony z masłem czosnkowym
  • polędwiczka zawijana z borowikami w sosie leśnym
  • polędwiczka z orzechami i fetą w sosie kawowym
  • polędwiczka w marynacie staropolskiej

Ryby

  • sandacz pod sosem maślanym
  • sola na szpinaku
  • grillowany stek z tuńczyka
  • pstrąg smażony / gotowany
  • morszczuk w cieście piwnym
  • łosoś w sosie cytrynowym

Jarskie zestawy

  • szaszłyk warzywny
  • kotlety sojowe na warzywach grillowanych
  • krokiety z warzywnym nadzieniem
  • pomidor z tofu i pesto

Dodatki

  • ziemniaki zapiekane / frytki
  • bratkartofle
  • ziemniaki puree / z wody
  • kluski ziemniaczane
  • kopytka
  • ryż biały / z jarzynami / ze szpinakiem
  • kasza jęczmienna / gryczana
  • warzywa grillowane / z wody
  • surówki: colesław, seler z orzechami, marchew z pomarańczą, por z ananasem, brokułowa, z kapusty czerwonej