Zachęcamy Państwa do stworzenia własnego menu.
W celu ułatwienia wyboru proponujemy:
Mięsa
- filet z kurczaka faszerowany bazylią i pomidorem
- filet z kurczaka z pomidorem suszonym zapiekany serem pleśniowym
- filet z kurczaka z sosem borowikowym
- filet z kurczaka grillowany/sos czosnkowy
- indyk w sosie kurkowym
- roladka indycza ze szpinakiem i fetą
- indyk z mozzarellą i pomidorem suszonym (roladka)
- kurczak pieczony po staropolsku
- kotlet de volaille
- szaszłyk drobiowy
- cordon blue
- sznycel cielęcy
- kaczka faszerowana (mięso, wątróbka, migdały, pieczarki…)
- udko z kaczki w sosie cebulowo-grzybowym
- udko z kaczki w sosie pomarańczowym
- schab ze śliwką / morelą
- schab po sztygarsku
- pieczeń wieprzowa
- sztufada (karczek)
- kotlet po szwajcarsku (z masłem i serem)
- kotlet po parysku
- schab z nadzieniem pieczarkowo-kaparowym
- szaszłyk wieprzowy
- karczek marynowany z pieczarkami
- karczek po węgiersku
- schab po myśliwsku
- polędwiczka w sosie grzybowym
- polędwiczka zawijana z borowikami w sosie leśnym
- polędwiczka z orzechami i fetą w sosie kawowym
- polędwiczka w marynacie staropolskiej
Ryby
- sandacz smażony na maśle
- sola na szpinaku
- pstrąg smażony / gotowany
- morszczuk w cieście piwnym
- łosoś z grilla z masłem i kaparami
- dorsz duszony w jarzynach
Jarskie dania
- szaszłyk warzywny
- kotlety sojowe na warzywach grillowanych
- krokiety z warzywnym nadzieniem
- papryka faszerowana (kuskus, pomidor suszone, groszek…)
- bakłażan faszerowany (kasza, pomidory…)
- camembert z żurawiną
Dodatki
- ziemniaki zapiekane
- ziemniaki marynowane w ziołach
- bratkartofle
- ziemniaki puree
- ziemniaki z wody
- kluski ziemniaczane
- kopytka
- ryż biały kremowy
- ryż z jarzynami
- ryż ze szpinakiem
- kasza jęczmienna (gryczana) z boczkiem i cebulką
- warzywa grillowane
- warzywa z wody
- surówki: colesław, seler z orzechami, marchew z pomarańczą, por z ananasem, brokułowa, z kapusty czerwonej